Cizrna, zvaná též hrách římský, je luštěnina s jemnou oříškovou chutí. Hodí se na přípravu pomazánek (rozmixovaná), salátů, zeleninových směsí, polévek nebo jako příloha. Nejznámější pomazánkou z cizrny je hummus - pyré s česnekem, sezamovým krémem a citronovou šťávou.
Složení:
Cizrna.
Může obsahovat stopy lepku a celeru.
Příprava:
Přebranou a propláchnutou cizrnu namočte na několik hodin (až 12 hodin) do většího množství vody. Po nabobtnání je dobré vodu z cizrny slít a na vaření použít novou - usnadní to její trávení. Následně ji v nepřikryté nádobě vařte doměkka a až na závěr osolte dle chuti.
Velmi ceněná luštěnina s vynikajícím oříškovým aroma. Do pomazánek, pyré, salátů, polévek i jako příloha.
SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).
Copyright © 2011 Mamed s.r.o.