Tento luxusní druh luštěniny vyniká rychlou přípravou a jemně oříškovou chutí. Drobná zrnka po uvaření výborně drží tvar.
Skvěle se hodí do salátů, jako příloha k lososovi či drůbeži, výborně chutná s kořenovou zeleninou, vlašskými ořechy či v pomazánkách. Je drobnější a její zemitější chuť se výborně hodí i do různých nádivek a polévek.
Příprava: Čočku přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 25 - 30 min. Můžeme osolit i v průběhu vaření, ochutit kurkumou, saturejkou nebo majoránkou.
Složení: Čočka černá drobnozrnná neloupaná. Může obsahovat stopy lepku a celeru.
Tento luxusní druh luštěniny vyniká rychlou přípravou a jemně oříškovou chutí. Drobná zrnka po uvaření výborně drží tvar.
SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).
Copyright © 2011 Mamed s.r.o.