Po oloupání hnědočervené slupky má tato čočka červené zabarvení, během vaření se její barva mění na tmavě žlutou. Červená čočka je velmi oblíbenou luštěninou, před přípravou se nemusí namáčet. Je velice rychle uvařená, a protože nemá slupku, je také dobře stravitelná.
Návod na přípravu: Čočku přebereme, propláchneme, vložíme ji do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 10 - 15minut doměkka. Osolíme až po uvaření.
Složení: Čočka drobnozrnná. Může obsahovat stopy lepku a celeru.
Báječně chutná, je rychle připravená a dobře stravitelná. Můžete ji přidat do karbanátků, polévek, do salátů nebo podávat jako přílohu.
SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).
Copyright © 2011 Mamed s.r.o.