Kuskus je těstovina vyráběná napařováním mouky z tvrdozrnné pšenice, zpracovaná do drobných kuliček. Obsahuje jen velmi malé množství tuku, je bohatý na bílkoviny. Tradičně se kuskus připravuje s masovo-zeleninovou směsí, lze jej smažit, dusit, zapékat.
Návod na přípravu: Kuskus není nutné vařit. Nejdříve přidáme kvalitní olej a promícháme vidličkou, aby se zrnka obalila. Poté zalijeme vařící vodou nebo vývarem (poměr 1,5:1, voda : kuskus) a necháme 10 minut odstát. Na závěr prokypříme vidličkou, aby se neslepil.
Složení: Semolinová mouka z tvrdé pšenice, voda. Může obsahovat stopy celeru.
Rychlá příprava a široké použití. Slaná i sladká úprava. Vařte, pečte a smažte s fantazií!
SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).
Copyright © 2011 Mamed s.r.o.