Quinoa má vlastnosti podobné rýži, ale je mnohostrannější. Červená quinoa je pikantnější než bílá, při vaření zůstává zrnitá, a proto se velmi dobře hodí jako příloha. Můžete ji také zapékat se zeleninou i masem anebo použít do zeleninových salátů. Obsahuje kvalitní vyvážené bílkoviny.
Složení: Quinoa červená. Může obsahovat stopy lepku a celeru.
Příprava: Před tepelnou přípravou je vhodné quinou důkladně propláchnout vroucí vodou. Vaříme ji podobně jako rýži: 2 šálky vody na 1 šálek quinoy, vaříme cca 15 minut. Sbíráme vzniklou pěnu. Ideálně připravená by měla být jemná, nadýchaná, s lehce oříškovou chutí.
Červená quinoa je přirozeně bezlepková alternativa různých obilovin. Má příjemnou strukturu a neutrální chuť, snadno a rychle se upravuje.
SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).
Copyright © 2011 Mamed s.r.o.