Kitl Syrob Jahodový je hustý a chuťově vynikající sirup, vyrobený z jahodové šťávy a jahodové dužniny.
Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrábí se za studena, aby si zachoval zdraví prospěšné látky.
Co jste o jahodách možná nevěděli
Na červených plodech jahod si pochutnávali lidé už ve starověkém Římě.
Jahodník velkoplodý, který se pěstuje dodnes, vyšlechtil již v roce 1766 zahradník na dvoře Ludvíka XV.
U nás se začaly více pěstovat v 19. století v oblasti Neveklovska. Jahody byly dříve označovány za královské ovoce či ovoce lásky.
Ceněné jsou zejména pro své aroma, barvu a šťavnatost.
Jahody se konzumují za syrova i tepelně upravené, v podobě marmelád, sirupů, používají se i k přípravě koláčů nebo ovocných knedlíků, lze je i zavařit jako kompot.
Dávkování:
Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Složení:
cukr, jahodové pyré (Fragaria vesca L., 12 %), jahodový koncentrát (Fragaria vesca L., 8 %), regulátor kyselosti: kyselina citronová, koncentrát z mrkve a černého rybízu, konzervant: sorban draselný, vitamin C, přírodní aroma.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna není na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu.
Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1411 kJ/332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 83 g, bílkoviny < 0,5 g; sůl < 0,01 g, vitamin C (kyselina L-askorbová) 100 mg (125 % RHP*).
* RHP - referenční hodnota příjmu vitaminů u dospělých osob
Kitl Syrob Jahodový je hustý a chuťově vynikající sirup, vyrobený z jahodové šťávy a jahodové dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky.
SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).
Copyright © 2011 Mamed s.r.o.