BLAHODÁRNÝ ŠÍPEK
Bylinný čaj z šípků podpoří Vaši imunitu a odolnost dýchacích cest.
Šípky jsou známé pro svůj vysoký obsah vitamínu C a pro své antioxidační účinky.
Lidé je sbírali už v prehistorickém období a informace o jejich blahodárných vlastnostech se objevovaly i ve středověkých herbářích.
Ve slavném Mattioliho herbáři z 16. století je šípkům věnována celá kapitola s názvem „O Ruoži Kapitola“.
PŘÍPRAVA
1 čajovou lžičku plodů zalijte vařící vodou (250 ml), vyluhujte 10–15 minut, sceďte.
Čaj je možno dosladit, nejlépe medem. Připravuje se vždy čerstvý.
CHUŤ A VŮNĚ
Čaj z šípků má výraznou sladkokyselou chuť, která Vás prohřeje i osvěží.
Jedinečnou chuť čaje podtrhuje jasná rubínově červená barva nálevu a ovocně-bylinková vůně.
UPOZORNĚNÍ
Uchovávejte na suchém místě do 25 °C, chraňte před světlem a cizími pachy.
Ukládejte mimo dosah dětí.
Bylinný čaj z plodů šípku na podporu přirozené obranyschopnosti organismu a odolnosti dýchacích cest.
SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).
Copyright © 2011 Mamed s.r.o.